Nu är dasset vid stugan i Bergslagen säkrat för läckage i alla fall uppifrån! Läckaget neråt får var och en ansvara för… Det gick så himla smidigt. Gubben är ju bara bäst på att förbereda och arbetsleda och klippa plåt och kapa virke i rätt längder och peka och förklara och peppa och… och… Dag 1 gjorde vi hela stommen och dag 2 fick vi plåten, nockplåt och vindskiveplåt på plats. Så… nu kan man lägga tak åxå 😀 Det var tur att inte Gubben berättade vem som skulle skutta runt på taket och spika och skruva innan vi åkte ner…

Förutom arbete hann vi med lite trevliga utflykter med min farbror. Bland annat var vi till Naturens Hus i Örebro och åt en fantastisk lunch. Kalmarflundra späckad med kräftor och potatisstomp. Ovanpå härligheten låg en halv svensk kräfta. MUMS!

Det som kändes väldigt konstigt var att inte få träffa min farbrors snälla, roliga vän Matz den här gången. Han avled någon vecka efter att vi varit ner i sommar och under tiden vi var därnere nu – den 21 september – skulle han ha fyllt 90 år! Istället blev det gravsättning i minneslunden den dagen. Sorgligt. Här är en bild där jag tycker man ser hur ”full i sjutton” han var. Tagen sista gången vi träffade honom i sommar. Han är saknad!