MINIATYRER

Jag har alltid gillat miniatyrer och dockskåp. Samlat lite på fina miniatyrsaker, men framförallt tyckt det är roligt att bygga sakerna själv. Det största projektet är ett dockskåp på tre våningar. Här är lite bilder från det bygget. Huset är i skala 1:12 och ca 80×65 cm.  Klicka på bilderna om du vill se dem större.

mini1.jpg mini2.jpg mini3.jpg

mini4.jpg mini5.jpg mini6.jpg

På översta våningen med takfönster ligger ateljén. Där huserar Van G. De vackra oljemålningarna på väggen har jag ”lånat” från min ”plastmammas” tavlor som hon har målat.

mini8.jpg mini7.jpg mini9.jpg

Visst ser det mysigt ut med brasan som sprakar i kakelugnen. Jag har gjort de flesta prylarna själv. Tavlan till vänster är tovad, bordet är gjort i trä med svarvat ben och fåtöljerna är av papp som är klädd med tyg.  Kakelugnen är ett plåtrör som jag sedan klätt med lera. Bilden på sovrummet är tyvärr lite suddig, men den fick ändå vara med för jag tycker lampan är så fin. Sängen har jag snickrat och överkastet har jag tovat. Skåpet och lampan och spegeln i sovrummet är köpta. Badrumsinredningen är gjord i polymerlera.

mini10.jpg mini11.jpg mini12.jpg

Badrummet är omgjort ett par gånger, så även sovrummet. På bilden till vänster har badrummet en relax-avdelning med en fondtapet. Längst till höger är uteplatsen som ligger under tak.

mini14.jpg mini13.jpg

Så här ser köket ut. Vedspisen har gubben min gjort i järn. Stolarna är inköpta på en antikvitetsaffär. Köksskåpen, bordet, taklampor, slaktarbänk, brödkorg m.m. har jag själv gjort. Klockan över köksbordet är ett riktigt armbandsur som jag gjort en ram runt i lera. Den fungerar! Välkommen att dricka en kopp varm choklad!

mini15.jpg mini16.jpg mini17.jpg

När en av barnens kusiner fyllde år gjorde jag det här tittskåpet till henne. Utanför fönstret ser man hennes föräldrahem. I väskan som är gjord i lera ligger Norran som hon jobbar på. Den gamla kobratelefonen är också gjord i lera.

1 tanke på “MINIATYRER”

  1. Men oj du har ju samma intresse som Hugommammans blogg http://hugomamma.blogspot.com/
    Känner du till henne?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s