Att handarbeta eller inte handarbeta.

Sedan långt före pandemin har det blivit – inte handarbeta. Lådorna är fulla med tyger, ull och garner men lusten/känslan/engagemanget finns bara inte. Spinnrocken och symaskinen står och stirrar på mig och kardmaskinen ligger med sina taggar utåt uppe i hallen. När jag tittar tillbaka i kategorierna i bloggen som handlar om just handarbete blir jag förundrad! Har lilla Jag verkligen åstadkommit allt detta? Tror inte jag skulle klara av att tillverka en grytlapp ens idag. Men att tillverka ord är inga problem. Och att läsa redan färdigskrivna ord går väldigt bra. Kanske är det där knuten finns. Hjärnan har inte plats för både ord och garn? Förr kunde man ju inte ens titta på tv en sekund utan att ha en stickning eller virkning i händerna. Jag ska berätta en hemlis; det går jättebra nu. En klok granne som tyvärr nyligen flyttade från byn brukar säga ”var sak har sin tid” och det uttrycket är många gånger bra att ta till.

Jag stötte på några gamla bekanta i mitt rotande i bloggen nämligen Krattan och Frk Annabell Musén med herrsällskap.

Krattan fick jag för mina synders skull. Han skulle hjälpa till med slåttanna och det började ju bra!
Dock dröjde det inte länge förrän han var som uppslukad av jorden.

Frk Musén hade besök av grannen en grann karl som så gärna ville hjälpa Annabell att välja ut en julgran. De blev dock inte alls överens. Annabell ville ha en hiskeligt stor gran med ljus i. Grannen blev förtvivlad för den måste ju redan tillhöra någon. Det slutade med att de istället gick hem och drack glögg och åt pepparkakor. Ja tänk vad man lekte för sådär en femton år sedan!

Den granna grannen var stolt över att få hjälpa Frk Musén med årets gran. Han var lite i smyg väldigt förtjust i henne.

Han visade än den ena än den andra lagom stora granen som skulle rymmas i hennes krypin men ingenting dög åt Annabell.

Till slut hittade hon granen med stort G. Grannen höll dock på att få en hjärtinfarkt när han tänkte på hur det skulle bli att frakta hem och få in den i hennes lilla hus!

Författare: AnJa

En tant i mina bästa år eller kanske har jag passerat bäst-före-datum vid det här laget? 60+ några till. Dumbo med Gubben sedan 20 år. Hur gör man när man är Dumbo? Det får du veta om du läser OM. Vi har tillsammans 9 barn, 11 barnbarn och ett bonusbarnbarn. Kan bli många till sommargrillen och julbordet. Det äldsta av våra barnbarn är 17 år och det yngsta 7 månader. Det är alltid lika roligt att träffa dem. Önskar att det vore oftare! Vi gillar att åka till fjällen med husbilen och laga mat. Ungefär så. Glömde ju något viktigt, fyrbent som kom in i vårt liv för snart två år sedan. En av mina söner flyttade tillbaka efter studier och hade med sig Asterix. En underbar, busig, envis, go Bichon Havanais som jag är lycklig dagmatte till.

2 reaktioner till “Att handarbeta eller inte handarbeta.”

  1. Jag tycker mycket om att du använder ord i stället för stickor och virknålar, de kan du ta hand om sedan……..När orden vill ut, släpp ut dem, tack! Kram!

  2. Jo, var sak har sin tid! Kanske ska du skriva en bok, som Nalle Puh, om de små fina mössen?
    Jag har tyg hemma, men det går trögt med sömnaden. Spinner inget heller, men stickorna går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: