För att solen äntligen visade sig en kort stund idag. Herregud vad det har regnat! Och snöat! Vi hann få in potatisen dagen innan det kom 48 mm regn. Så här såg det ut i potatislandet efter det.

Vi fick några små taniga plantor av vitkål och blomkål på försommaren och trodde aldrig att det skulle hinna bli någonting. Vi har aldrig odlat kål förut. Men det blev fantastisk blomkål och något mindre fantastisk vitkål!

Inte direkt något att göra kåldolmar av men förvällda och frysta räcker de till några vitkålsstuvningar.

En till ny sak vi provat på är Physalis. Fick 2 plantor av samma vän. De hann inte mogna ute så vi tog in dom i köket och jösses vad frukter vi har fått! Jag har läst att man kan övervintra plantan för att vara förberedd inför nästa säsong så det ska jag prova.

I förra veckan vaknade vi till detta…

Nu har det mesta regnat bort. Innan snön gjorde vi lite fina fynd i svampskogen.

De flesta av bilderna i telefonen i övrigt är på …. mat…. Äta bör man annars… och det verkar som vi är ganska bra på det :-). Jag ska dock bespara er bilder av pizza, kåldolmar, älgfilé, räksoppa, omelett etc etc…

Förra veckan tror jag vi hade rekord i svanar i byn! Detta är bara hälften av dem. Mobilen räckte inte till!

Hoppas att ni mår bra! Jag är innerligt trött på viruset och längtar efter att kunna umgås med barn och barnbarn som vanligt! Vi har hållit oss friska men vi är ganska urless på tillvaron i dessa tider! Vill gärna att ni berättar hur ni klarar av detta. Jag läser mycket (frågar ni Gubben så är det ALLDELES för mycket). Det gör att man kan fly iväg till bättre och mer spännande tider.