171219-8

Nostalgi på hög nivå. De här spiralerna hade alltid min farmor framme i fönstren till jul. Lycka var när vi hittade två när vi plockade hem saker från Vedevåg i höst. Jag kan sitta hur länge som helst och se när de vrider sig av värmen från elementen. De finns väl förmodligen fortfarande att köpa?

Nu är alla julborden avklarade i Lövånger Kyrkstad. De har varit fantastiskt välbesökta i år och det har gjorts allt för att det allra mesta ska vara lokalproducerat och egentillverkat. Det har kommit så mycket positiva reaktioner över vårt julbord i år. Vi har hjälpt till att baka kakor, knäck, fudge och kola. Andra har gjort ischoklad och annat godis. Verksamheten hänger fortfarande mycket på att många är med och ställer upp ideellt. I fredags kväll var vi med ett gäng företagare och åt. Oj så gott det var! Här kommer bilder från det kallskurna.

Lördagen var det över 90 gäster och i söndags 110! Då är det trångt i restaurangen. Jag och Gubben min hade lovat att stå i diskningen. Haha, vi var helt slut när vi kom hem. Här står diskaren och kocken och diskuterar upplägget…

171219-1

Allt bakat är klart. Köttbullar är rullade. Skinkor insaltade. Leverpastejen bakad. Kvar är julkorven, Jansson, gravlaxen och sillinläggningar. Känns som vi ligger ganska bra till. Godisbordet väntar på påfyllning. Traktorsläpet fylls med skumtomtar.

171219-10

Hoppas ni alla hinner ta det lite lugnt i julstressen!