I lördags natt var jag och Gubben min med om något spännande. Ett gäng som undersöker paranormala fenomen hade bett att få komma och undersöka byggnaderna i Lövånger Kyrkstad. Vi ställde upp och var med där för det går inte att låta människor vara i receptionen och restaurangen utan att någon är med. Vi satte oss i mörkret i en soffa i receptionen och kunde sedan lyssna på när de gick runt med sina instrument och försökte få kontakt med den andra sidan. Tror man på ”spöken” eller andar eller energier efter de döda (och det gör jag nog efter den här natten) så inser man att det på ett ställe som är så gammalt som kyrkstaden bör det ju finnas en och annan som larvar runt. Och enligt dem var det så! Även vi hörde ”röster” som de tog upp i sina instrument. Ruggigt värre!

Senare på natten var de i Sockenmuseet och det var där det var mest livat! Men då hade vi gått hem och sussat. Var nog tur det. Det får inte bli för mycket spänning för gamla tanter och gubbar. Här kommer först en bild på en ”orb”. Ett ljusklot som framträdde i källaren på museeet och som rörde sig runt 10-15 sekunder. Som ni ser på utdraget ur deras facebook var killen som filmade den ganska till sig i trasorna.

orborb2

Såklart kom lokaltidningen Mellanbygden och intervjuade på dagen. Här är artikeln. Man kanske måste kopiera ner den på datorn så man kan zooma om man vill läsa. Den som är intresserad har även länkar till Youtube och Paranovas hemsida. På deras hemsida kommer ett reportage upp om deras besök här under våren.

Artikel paranova

Det är inte klokt vad vi får vara med om :-). Ena veckan springer vi runt i virtuella världar och nästa vecka jagar vi spöken. Vad ska komma härnäst???

 

Annonser