Känns felstavat. Jag skulle vilja ha det utan ”c”. Detta är i alla fall vad vi har ägnat en stor del av helgen till. Rockader. Vi har flyttat runt saker mellan sommarstuga, hus, lagård, loppis och husbilsgarage :-). Det är lätt att samla på sig saker när det finns många utrymmen att härbärgera dem på!

Det är snart dax för årets grovsopinsamling så en hel del saker dumpades vid vägen för hämtning. Men några möbler som vi inte har plats för blev hämtade för att kunna ges bort till våra asylisar som fått uppehållstillstånd. Det känns trevligt att göra en insats där och de är alltid så tacksamma. De har ju verkligen ingenting när de ska börja sina nya liv här! Tyvärr finns det alldeles för lite lediga lägenheter här så de flesta försvinner när de väl har fått PUT.

Jag tror jag har berättat förut att vi driver ett odlingslottsområde som ett integrationsprojekt. Med blandat resultat… En del lotter prunkar av blommor, potatis och grönsaker. Andra är inte brukade alls. Många gånger beroende på att de som börjat bruka inte längre finns kvar. Men även i år har det blivit fina kontakter mellan svenskar och nysvenskar tack vare projektet.

En äldre man från Iran har den mest fantastiska sallad! Och området ligger vackert mitt i samhället nedanför kyrkan med utsikt över sjön. Vi har även byggt ett förråd där redskapen förvaras. Många av våra asylisar går dit varje dag och sköter sina odlingar. Det är positivt för dem att ha något att göra i sin långa väntan!

Annonser