Och oddsen ökar mångfaldigt med att det även är en av Gubbens söner :-D. Min mellansons bästa kompis. Vi pratar e-sport. Vi pratar SMITE. Vi pratar dollar. Många dollar! Vi har egentligen ingen aning om vad vi pratar om… Men typ ett dataspel med 5 man i laget. Man slåss mot varandras gudar och för att vinna ska man inta det andra lagets Bas. Solklart eller hur :-). Det ryker och brinner och smäller som tusan i alla fall. En bild från TV´n från en av matcherna.

IMG_6807

Det började med att laget fick komma med till EM i november som ett ”jokerlag” som ingen trodde skulle ha en chans. DE VANN EM! Vinstsumma ”bara” 25.000 dollar.

B2ldE80CMAAna3v

Under en intervju inför VM visste ju sonen precis vad han skulle göra reklam för! Vår fina by.

2015-01-09-18.02.27

Och här presenteras medlemmarna i deras lag TITAN. HEJA EMIL!!!

2015-01-10-23.35.51

VM utspelade sig i Atlanta 9-11 januari. Inte många trodde att de hade en chans där heller… Åtta lag tävlade. Två från Europa, två från USA och resten från övriga världen. De tog sig till kvartsfinal… de tog sig till semifinal… de tog sig till final!!! Vi satt och glodde på något vi inte fattade mycket av i princip dygnet runt i tre dygn. Nagelbitandes med hjärtklappning. Final bäst av fem matcher. Förlorade första… förlorade andra… vann tredje… vann fjärde… OCH förlorade femte med minsta marginal. VM SILVER och en prissumma på 522 000 dollar! 

Det tog en vecka för oss att vända på dygnet och återhämta oss :-D. Numera är han professionell SMITE-spelare med månadslön. Tänk vilka häftiga jobb det finns nu för tiden.

Här är en fin artikel som var i Norran dagen efter att det tagit silvermedaljen:

 

Annonser