Känns nästan som att det även är sju år sedan sista blogginlägget. Ska skärpa mig… Vi har varit iväg på en veckotripp som även var premiärturen som husbilsfarare. Kan nog säga att det livet passar oss bra! Tog ett tag innan vi lärt oss att som husbilsägaren hejar man på varann när man möts på vägen :-D. Däremot hejar man aldrig på en husvagn.

Det givna målet var Gubbens kusinträff i Vilhelmina på lördagen. Utöver det tänkte vi stanna där det kändes bra, leva vildmarksliv och apselut inte ta in på någon camping. Nu blev det nästan precis tvärtom, men det blev bra det med! Mer om det i senare inlägg.

Nu till nostalgin. För sju år sedan gjorde vi en resa upp mot Vilhelmina (Gubbens hemtrakter), Trappstegsforsen, och Stekenjokk. De senare åren har vi istället tillbringat i Dikanäs, Borkan och Gränssjö. Tack vare kusinträffen blev det nu en nostalgitripp tillbaka.

Den största skillnaden mot förra gången är vid Stekenjokk. Dels mycket mindre snö och mycket mindre vatten MEN MYCKET FLER husbilar och husvagnar. Dessutom badande familjer. Ja jösses, det var nästan trångt däruppe! Här är en bild tagen på mig på samma ställe i år och för sju år sedan. Ni ser hur otroligt lågt vatten det är.

DSC_1810

HPIM1771

Den här fina näcken var förmodligen nygjord när vi passerade den sist. Stackaren har verkligen blivit ”solbränd” på äldre dar.

HPIM1752

DSC_1878

Något som i alla fall var sig likt var Trappstegsforsen. Lika fascinerande varje gång!

DSC_1743

HPIM1767

Bara vackrare väder och finare färger (bättre kamera) den här gången. Hoppas några av mina tidigare bloggläsare finns kvar därute! För nu är Tanten på G igen :-).