Ja så sammanfattar Norran årets OS och visst har det varit – och är – spännande! Kramp i tummarna och träningsvärk i ivern att heja fram svenskarna. Snudd på sittsår efter ett antal timmar framför tv:n. Om 10 minuter börjar skidskyttet om nu inte den där jäkla dimman sätter stopp igen…

I helgen förberedde vi söndagens födelsedagsfirande. Gubben min fyllde i går men vi tog kalaset i helgen istället. Den här gången provade vi att göra bakelser och schwarzwaldtårta. Har ni provat göra fluff någon gång? Rena trolleriet :-). Hetta upp grädde (får inte koka). Ta kastrullen från spisen och smält ner choklad eller dumlekolor eller polkagrisar eller Reisen eller skumtomtar eller…. Ställ i kylen över natten och vispa sedan upp det. Först händer ingenting när man vispar och sedan plötsligt POFFFF och så är det FLUFF :-D. Supergott att ha mellan bottnarna i bakelserna. Vi gjorde även marsipanen själva.  Och tårtan!!!! Den blev dundergod!!!

IMG_6491

IMG_6489

IMG_6487

Det blev även en laddning ”vållullal” i helgen. Något jag aldrig provat göra förut men det var ju faktiskt lätt som en plätt och blev smarrigt.

IMG_6484

Ute är det regn och blötsnö om vartannat. Tempen på någon plusgrad för det mesta. TRIST! Inget skoterspår och inget skidspår i sikte och fortsätter det så här blir det nog inget heller i vinter.

Annonser