I år kom Tomten riktigt tidigt!

IMG_6448

Senaste veckan har gått i köttets tecken. En kvarts oxe och en halv gris tar en stund att bearbeta. Det är trevligt att få tillgång till lokalproducerat och veta hur djuren haft det.

IMG_6433

IMG_6439

Vi delade upp storarslet i 3 skinkor och framskinkan i 2. En av dem beredde vissa små svårigheter att få in i nätet men när vi tog spjärn mot Gubbens mage gick det till slut bra.

IMG_6440

IMG_6442

På listan kan vi nu även pricka av leverpastej, svamppaté (ej på bild), fantastiskt god Pölsa (jo det är sant… Var ingen vän av pölsa efter grundskolan men man är inte sämre än att man kan ändra sig), och 2 pressyltor.

IMG_6444

IMG_6445

IMG_6447

Det känns som om vi ligger mycket bra till, tidsmässigt i år, men det blir säkert halvpanik till slut i alla fall. Om det nu kan sluta snöa och bli lite bättre sikt ska jag ut och leka med min nya julklapp. På söndag firas Lucia i Hökmarks skola. Det blir underbart!

Annonser