Sitter och tittar på småfåglarnas pickande när jag ser en stor skugga i ögonvrån. Sekunden senare hörs ett BRAAAK. Hacke har gått in för landning :-D.

DSC_0619

DSC_0642

När jag inte sitter och tittar på småfåglarna räddar jag Lövångers Kyrkstad… Vår fina Kyrkstad arrenderades några år av Thoréngruppen och det var ett stort misstag. För att göra en lång historia väldigt kort så har nu hela anläggningen varit tillbommad ett år, vilket är förödande för hela bygden. Kommunen har tagit över ägandet av Storstugan som inrymmer massor av fina konferensutrymmen, en pub och en restaurang. De skulle hitta en ny arrendator…. och på den vägen är det… Troligen väntar de på Arrendatorn med stort A och en himmelens tjock plånbok. Kyrkstugorna ägs av Hembygdsföreningen. Nu har Hembygdsföreningen, Lövångerbygdens Utveckling och Lövångers Församling bildat en grupp för att till att börja med öppna Vandrarhem i stugorna till nästa sommar. Vi har fått fin respons i bygden och uppmärksamhet för detta i lokala medier så nu är det ”bara” att kavla upp ärmarna och köra igång…

Själva sitter vi nog mest just nu och undrar vad i hela friden vi har gett oss in i :-D. Men så är det här i glesbygden. Ska något hända får man oftast göra det själva! Fortsättning på detta äventyr lär följa. (Lånad bild.)

IMG_6393

Annonser