Att som geocachande Tanter och Gubbar med allehanda skröpel hitta och logga en T5 (högsta terrängsvårigheten) är inte lätt. Det handlar oftast om höga träd, bergsklättring, dykning och annat ”kul” för att lyckas med en sådan. OM man inte tar sig ut på en ö där det inte går reguljär båttrafik. Men om man inte vill simma eller har en gummibåt med sig så passar man på när det är Fyrens Dag på Rataskäret :-). Då har de nämligen gratis båttur ut till fyren. Tur som tokiga hade det även vuxit från en gömma till FEM från förra året! Vi tog med oss ett par goda vänner som varit cachare bra mycket längre än oss och hade en mycket trevlig dag.

Den första cachen lurades dock för den VAR högt uppe i en tall… Tur som tokiga då att vi hade vännen S med oss!

IMG_6299

Man får inte vara bang för att trava i en fårhage som geocachare!

IMG_6322

Lyckliga får att bo på en ö hela sommaren. Här är utsikten från ön in mot Ratan.

IMG_6320

Efter att vi hittat alla fem gömmorna gick vi tillbaka till fyren och fick en trevlig guidning.

IMG_6302

IMG_6317

Tillbaka på fastlandet blev det fika, pratstund och njutande av de vackra blomsterarrangemangen.

IMG_6326

IMG_6329

Vi insåg att vi inte alls var less på att leta skatter utan bestämde oss för att fortsätta en tur till runt Dalkarså och ner till Sävar. Här är ett roligt exempel på hur himla kluriga gömmor det finns. Ser man på den här bilden tror man att den ligger under någon av stenarna…

IMG_6336

Men inte då!!! Skruven i detta schackel  var genomborrad och i den låg loggremsan!

IMG_6334

Efter en utflykt på tio timmar som avslutades med en god middag på vägkrogen i Bygdeå som våra vänner bjöd på kan jag säga att man somnade gott! Tolv cacher rikare och nu uppe i totalt 222.

Tre dagar senare fick vi oss ett gott skratt när vi var med på förstasidan av Mellanbygden!

mbygden