IMG_6133

En för tillfället mycket ovanlig bild på vår kära kattgubbe. Vadå? Det är ju bara en bild på kattskrället på gräsmattan? Det är just det som är ovanligt. Samma dag som vi kom hem för en vecka sedan och hade kört knappt halvvägs från Bergslagen fick vi telefonsamtal att Drutten blivit påkörd av en bil :-(. Det blev tuffa mil hem då vi inte visste så mycket om hur det skulle gå. Kattvakten (Gubbens syster) var med honom till veterinären. Efter röntgen konstaterades att han fått höftkulan ur led på vänster bakben. Försök att rätta till det resulterade bara i att det for snett igen. Enligt vet. växer det dock till som en ny led runt där höften sitter nu. Ett litet skönhetsfel med låghälta och en fot som pekar lite utåt är ju en bagatell. Han lever och vi är mycket tacksamma för det!

Ordination 2 veckor inomhus (p.g.a att han är ett lätt byte nu för räv, katter och hundar) och smärtstillande medel och vi skulle inte vara oroliga för han skulle vara kraftigt invalidiserad någon vecka men sedan skulle det gå åt rätt håll. Gah! Efter två dagar hoppade kattfan upp på soffan, upp i fönstret, upp i sängen. Och från dag 1 ett oändligt jamande och stirrande på oss och på dörren.

Katten tror att vi har fått demens eller något som inte fattar att när han står och jamar vid dörren VILL HAN UT! NU! Så i går eftermiddag gav vi upp och lät katten komma ut en stund när vi satt i trädgården. Han njöt! Och han var även duktig och kom när vi ropade på honom. Det var senare på kvällen som han gjorde bort sig! En av Gubbens döttrar kom med abborre och husse rensade ute åt katt. Katt åt och promenerade sedan iväg. Klockan ett i natt gick jag runt och ropade på gårdsplanen. Till slut kom det ut en nyvaken katt ur vedboden :-). Ordningen återställd för denna gång. Vi får se när vi vågar släppa ut honom nästa gång. Bättre då att skaffa öronproppar!

Efter att i flera år funderat på att starta loppis har vi nu kommit till skott! Välkomna till Trollebo Loppis :-D.

IMG_6132

IMG_6114

IMG_6115