Fast myggen kom inte förrän firandet var avklarat vid 17-tiden i går. Men då kom dom med besked för året… I dag är här plötsligt högsommar. 27 grader varmt och ganska blåsigt. Det tackar vi för eftersom myggen då blåser bort :-).

Vi startade nationaldagsfirandet med att lufta Gubbens flagga.

På eftermiddagen firade vi för tionde året i rad vid byns stuga med korvgrillning och massor med tårta. I år var vi nog rekordmånga nästan 50 personer! Stugan är en gammal fäbodstuga som flyttats till sjön för många år sedan. Den beboddes då av tre ogifta kvinnor och har gått under namnet ”Nuckebo”. Vi bybor samlade in pengar och köpte den för att ha som byaträffpunkt på sommaren. Efter en namntävling är den numera omdöpt till Lillviksstugan. Den ligger precis nere vid Degerträsket och där har vi även en badstrand.

En av herrarna i byn har varje år hand om kaffekokningen. Kaffet smakade som vanligt helt gudomligt!

Tårtorna glömde jag ta en bild på och när jag kom på det stod det bara tre stora kladdiga brickor kvar… Före helgen var vi en sväng till stan. Kom hem med en elgrill och det är otroligt vad mycket bättre de är nu än för 15 år sedan. Vi kokade tjocka revben och grillade dem sen. Till detta en grön röra med finare färg än smak, en härligt krispig sallad, lite hemlagat potmos och ett glas vitt.

Nu håller vi på och ladar torr ved i veboa och därefter väntar en stor hög som ska klyvas till nästnästa vinter. Man får intala sig att det är jättebra motion 😉