… ibland överträffar man ju sig själv 🙂 Här är en räk/ananas/curry-röra som jag gör lite då och då. Den är otroligt mycket godare än den ser ut!

Börja med att svetta en hackad lök och ett par pressade vitlöksklyftor i en djup stekpanna i lite olja. Tillsätt 2 msk tomatpuré, lite svartpeppar, liiite chilipeppar och 2 msk curry.

Tillsätt 3-4 dl vatten och en grönsaksbuljongtärning. Låt puttra ihop en kvart ungefär.

Häll i 3 dl kaffegrädde eller mellangrädde och en redning med 2 msk smör och 2 msk mjöl. Låt puttra några minuter till och kolla att du är nöjd med konsistensen. Krääääämigt ska de va! Det blir lite tunnare sedan.

Släng slutligen i några nävar skalade räkor (3-4 hg) och 4 ananasringar skurna i små bitar. Låt allt bli varmt ganska snabbt så att inte räkorna blir sega. Servera med ris eller pressad potatis. Smaska och njut!!!

Från det ena till det andra. I ”365 bilder 2011-utmaningen” finns alla årets månader med som teman. Där tänker jag fota från samma plats varje månad för att se hur naturen förändras. Bilderna lägger jag även in här i min vanliga blogg under kategorin ”månadsbilden”. Först ut är januari. Bilden är klickbar.