Gubben min skulle på ett möte i Lycksele häromdagen. Jag följde med som resesällskap eftersom han tycker jag är sååå trevlig att ha med i bilen. När jag inte lägger mig i bilkörningen… Vad gör man i Lycksele mellan 08.30 och 12.00? Jo, först konstaterar man att det mesta öppnar tidigast 10.00. Sen upptäcker man att de har GRATIS parkering inne i centrum. Något för Skellefteå att ta efter. Jag började min rekognoseringsrunda med kameran i högsta hugg.

Det dröjde inte länge innan jag hittade ett ställe som måste besökas, men aaaarrrrrgggghhhh det öppnar först 11.00.

Jag insåg att här måste det göras upp en plan. Jag lät blicken svepa över torget och hittade ett mycket passande ställe för mitt planerande.

Mätt, belåten och färdigplanerad gav jag mig iväg mot lite förströelse i väntan på att klockan skulle bli elva. Bilderna är från Gammplatsen där jag strosade omkring ett tag.

På vägen tillbaka till centrum lekte Tanten Paparazzi. Jag tror väl knappast att någon skulle köpa en så erbarmligt dålig bild men bilden i backspegel blev lite kul.

Årets ispelare var inte så vacker som förra årets men i år var det nästan att den slog rekordet från 1999. Länken visar alla höjder genom åren och de har även en webcam som uppdateras var 15:de sekund.

Dax att återvända till centrum. I väntan på garnaffären ramlade jag över två par snygga byxor till vår/sommar. Jag som aldrig brukar hitta byxor som passar! Kvinnan som ägde Ztikka var jättetrevlig och det blev ett långt besök. Hon hade mycket fina garner men såklart blev jag så till mig att jag helt glömde bort kameran!

Sist men inte minst! Efter en god lunch i Kåtan på campingen var Gubben klar för dagen och vi tog en sväng till Loppisen. De hade flyttat till nya lokaler och var inte så bra som tidigare. Men lite fynd gjordes i alla fall och notan slutade på 75:- för allt detta oumbärliga 🙂

På hemväg mitt ute i skogen står dessa roliga figurer. Klicka på bilden så ser du dem större.