Inläggen på bloggen kommer i stim…. Nu är det snart en vecka sedan det senaste. Skärpning Tanten :-). Nästa hekto garn är färdigt. Det är det här floret som numera är garn och ligger i mitten.

Vad är då den lilla vita knorven??

Hmmm, ser aningen överspunnen ut… Men grejen är att jag är superdupermallig! Det är nämligen 20 gram, 60 meter, entrådigt Falkland spunnet på TADAAAAA det här lilla loppisfyndet.

För er som missat mina första försök att spinna på vanlig spinnrock krävs kanske en liten förklaring. Gubben upptäckte ju snabbt att det där var ingenting för den här Tanten. Att tro att händerna skulle greja med ullen SAMTIDIGT som foten skulle trampa upp och ner i lagom takt var inte för mig… Därför gjorde bästa Gubben en eldriven spinnrock av en symaskinsmotor. När jag nu börjat få in lite snits på handeriet provade jag i går att smyga in fottrampet sådär lite i smyg och det fungerade!!!! Nåja, det blev i alla fall en liten knorv 🙂

I helgen som gick fick vi gomiddag. Katten försökte med ett utfall mot entrecôten…

Men då åkte han på en rak höger av Gubben…

Resultatet – av matlagningen då inte av den raka högern (katten klarade sig med en smärre bula..) – blev detta. Den lite konstiga varianten på bild två är till den lilla lite konstiga sonen som inte gillar mycket av det vi andra gillar..

Vi bakade även vårt favoritbröd. Grundreceptet är från Sorselegården och sen langar vi i vad vi råkar ha hemma av frön, nötter, russin och gryn.

I kväll är det dags för det årliga besöket på Skellefteå Kraft Arena. Först en god middag och sedan hockey Skellefteå AIK – Brynäs. Detta är tredje året vi som sitter i styrelsen för Företagarna Burträsk-Lövånger gör denna utflykt. De första två förlorade Skeå så i kväll håller vi tummarna för en vinst!