Det har julbakats en del i helgen. Faktiskt ganska ordentligt 🙂 Och inga storbarn hemma som åt upp hälften. VI är ju ytterst modesta med kakfrossande…. eller hur…. Men tomtarna hann i alla fall ställa till med ett riktigt kalas. Nu åker hela härligheten in i kassaskåpet och nyckeln göms.

Katterna var sura och uttråkade. Kan ni inte baka något med tonfisk eller räkor i?

Om jag lägger mig i mattes receptlåda ska hon väl i alla fall lägga märke till mig…

Nu blev ju ordningen på detta lite tokig för redan i fredags kväll var det leverpastej-bakning. Faktiskt något jag aldrig gjort förut. Det var tur att vi gjorde det för vi upptäckte att kniven i köttkvarnen var för slö och grisen kommer i morgon. Nu hann vi ringa och beställa ny som skickas till oss omgående. Så i veckan blir det korvstoppning.

När vi kom till momentet ”Stek en skiva och provsmaka” höll vi på att slänga ut allt genom dörren. Visste ni att det är ansjovis i leverpastej???? Jorå, och dessa uppstekta små leverpastejpannkakor smakade i princip bara ansjovis och ingen lever. Vi tog oss dock samman och gjorde klart projektet. Man kan ju alltid ge bort dem i julklapp om de blir oätliga 😉

Och det var en himla tur att vi slutförde projektet. När de väl var bakade och kylda smakade de alldeles förträffligt. OM det skulle råka bli någon kvar kanske vi ger bort i julklapp, men förmodligen är de slut innan jul!