Första advent. Mysigt med adventsstakar och adventsstjärnor, men här  hemma hos mig är det än så länge minimalt med tomtar. Jag har gjort ett arrangemang i koncentrerad form i köket. Det räcker. Resten av tomtarna får möjligen komma fram till Lucia, om de har skött sig.

Så är det inte hemma hos särbon… Nej, där ska alla (nja inte alla, han har tydligen ännu fler…) tomtar fram ur vrårna så fort som möjligt. Överallt står de och gör mig stressad över att det är jul för ofta 🙂 Fast huvudsaken är ju att var och en får ha det som dom vill. Och jag klarar av att umgås med tomtarna om jag kan få komma ifrån och slippa dom ibland 😉

Min utegran trilskades i går. Inte granen men lamporna. De fungerade innan vi hängde upp dom. De var stendöda när de väl var uppsatta. Ner med skiten igen och in i värmen för att prova lamporna en och en. Sex trasiga! Börja om. Och idag lyser den!

När jag sprang mellan våra hus i går var det plötsligt så här vackert.

Till middag skulle vi ha laxpudding med skirat smör. Väl framme vid affären gick Gubbens smaklökar förbi skinkan och mina sögs till lutfisken. Gubben vann. Skinka och dopp-i-grytan var syndigt gott!

Därmed har man även gjort lite reklam för tunnbrödsbageriet som ligger här i byn. Lövångerbröd, numera ägt av Fazer, men lika gott är brödet för det!