Ibland är det svårt att komma på rubriker till inläggen. Speciellt eftersom de har en tendens att spreta så väldans. Vilket förmodligen beror på att jag bloggar så sällan just nu. Har bara väntat på att farsgubben ska börja med tjatet igen men det har varit lugnt den här gången.

De flesta i garnnördarnas land vet vad S.S.S är. Second Sock Syndrom. Asså, en socka går bra att sticka men två!!!??? I veckan har jag råkat ut för F.M.S First Mitten Syndrom :-). Fick lust att prova krokning. Inhandlade en kroknål med två ändar för att kunna rundkroka. Det är kul, det blir tjockt och mysigt, det blir inte klart… Och till råga på allt har ju de flesta två händer!

IMG_4348b

IMG_4348

Det är så mycket annat som trycker på. Förra året gav vi ut en almanacka i byn med gamla bilder från 50-talet. Den blev väldigt uppskattad så vi håller nu på med en för 2010. Det är mycket jobb. Bilder ska letas fram i bybornas gömmor. Det ska väljas ut bilder som kan ha ett intresse för många och bilderna ska scannas och behandlas. Men det är ett roligt jobb! Och sedan hittar man ju vissa guldkorn. Här är två oemotståndliga på särbon. Då var han liten och söt… nu är han bara söt 🙂 Jadå, farsgubben du får gärna ge dig på och reparera bild två. Jag har inte hunnit!

4348c

img018

Annat som pockar på. Såhär kan det ju bara inte se ut längre! Jag fick luftvärmepumpen installerade för över en månad sedan. Då fick inte ena fästet till gardinstången i köket plats längre. Och på den vägen är det.. Dessutom sitter sommarkapporna fortfarande uppe… Därav S.G.S i rubriken – Sy-Gardiner-Syndrom.

IMG_4352

Under tiden jag inte har gjort det jag skulle har jag tvättat ull, spunnit, hjälpt gubben lite i verkstan (en syn för gudarna om du frågar gubben), hushållsarbetat, skällt på slö snart 20-åring, burit ved, skällt lite mer på slö snart 20-åring, eldat, och suttit och drömt mig bort till en ny karriär.

IMG_4353

Allt medan fjortisen lagom till höstlovet kom hem med 39 feber, huvudvärk, ont i halsen och torrhosta. Men hur vet man att det är knorren? Jag menar, det är ju lite overkill att vaccinera honom om han redan har svininfluensan. Den grasserar på många skolor uppe i stan men ingen i hans skola har haft den vad jag vet.