På allmän (läs faderns) begäran kommer nu ett blogginlägg… ”Du kan väl lägga in bara en liiiiten bild så vi får se att du lever” stod det i ett mail idag. Hade faktiskt tänkt att blogga idag ändå. Så det så. Sammanfattning av helgen i ord och bild. Släp, stön, pust, båt upp.

IMG_4319

Redan här höll det för övrigt på att inträffa en katastrof. Mina goa vantar av Fale-fina-ullen gifte sig så bra med naturen att de höll på att bli kvar på stubben.

IMG_4320

Bilresa 4 mil till nästa bärgningsställe. Flååås, stöööön, hacka, hacka, flotte upp. Det var då jag insåg att det i princip är lite mer än höst. Tog säkert en timme att krossa islagret som lagts sig runt flotten. Snacka om att vara ute i sista sekunden 🙂

IMG_4324b

IMG_4324

Dessutom ett försök att rädda ett vettskrämt rådjur som irrade på fel sida av stängslet på E4. Gav upp efter ett tag. Kunde lika gärna blivit både rådjursadel och människorevben till middag med all tung trafik… Åkte tillbaka dit idag men esom den inte låg i något dike kanske den har klarat sig. Nu vet jag vilken fråga som ovillkorligen kommer att ställas av käre far. TOG DU INGA BILDER AV DEN???!!! Nix, hade inte en tanke på det, ville bara rädda den stackaren. Antar att det är ett gott tecken 😉

Efter en helg hos kära Gubben insåg jag att det var dags att få tillbaka lite värme i mitt hus. Brassa brasor i både kök och sal och under tiden sydde jag i nya knappar som jag gjort i lera i en kort kappa som jag fyndade på Myrorna för 80 pix i förra veckan. Lägg till en tjuga för garnet till halsduken och lite egna knappar även på den så är man som ny för en hundring 🙂 Upptäckte även att den stickade/tovade väskan gick bra till ensemblen.

IMG_4334

Halsduken kan man knyta på flera olika sätt.

IMG_4333b

Och såklart… har även väskan hemmagjorda knappar.

IMG_4335