…och även Gubben min förståss 🙂 Vi far till fjälls några dagar och drar upp lite öring, röding, harr. MUMS! Vi har haft turen att få låna den här fina stugan vid Borkan i år åxå. Men först en rapport från gårdagens besök på Nolia i Umeå.

Vi stod inte först i kön men låg ganska bra till. 30 minuter före öppning såg det ut så här…

IMG_3840

IMG_3841

IMG_3842

De här läckerbitarna bara måste jag visa!

IMG_3844

En mycket duktig konstnär är Ann-Liz Sehlstedt i Hörnefors. Hon målar fina häst och ko-tavlor. Vi insåg att gubben har en av hennes tidigaste tavlor.

IMG_3848

Sådana här vill jag ha ute i trädgården!

IMG_3850

Den här grabben sålde Mamma Sivs Fläskpalt, men såg inte speciellt lycklig ut över det…

IMG_3851

Den här grabben Markus Fagervall var däremot desto gladare och OJ vad han kan sjunga! Och strax bredvid oss stod Anja Pärson och lyssnade på honom.

IMG_3853

Vi hamnade på en demonstration av denna fantastiska symaskin med broderi och allt man kan tänka sig. Trär nålen själv. Klipper av tråden själv. Går själv. Vem behöver kunna sy???

IMG_3854

Detta och tusen andra saker finns att se på Nolia. Hem kom vi trötta och hungriga med påsarna fulla av munkar, syltefläsk, rökt fläskfile, rökt skinka, korvar på längden och tvären, en flytväst till gubben och några nya flöten. Nu ska vi packa bilen och dra upp till fjälls. Jag återkommer med storfångsten när vi kommer hem 🙂