Galej var det ju i fredags. I Vitbergsstugan längst upp i slalombacken i Skellefteå samlades vi 24 företagare med respektive. Den första som mötte oss innanför dörren var den här sötnosen…

img_28861

Efter en god välkomstdrink kunde man ju tro att det bara var och sätta sig till bords, men tji fick vi, vi skulle själva laga maten! Våra två värdkockar E & M delade in oss i fyra lag. Gav lagledarna förutsättningarna och sedan var det bara att sätta på sig förklädet och köra igång kvällens KOCKDUELL!

img_2854

Några ingredienser fanns det som var obligatoriska. Det var; oxfilé, mandelpotatis, lufttorkad skinka, västerbottenost, blåbär och honung. I övrigt fanns precis allt man kan tänka sig i kylar, frysar och skåp.

img_2845

Tävlingsmänniska som man är glömde jag bort att fota både förrätten och efterrätten…. men denna plåt blev utmärkt god tillsammans med oxfilén som vi späckade med västerbottenost och snurrade skinkan runt. En god rödvinssås till och huvudrätten blev superb.

img_2860

Med tillgång till ett sånt här kök och alla ingredienser skulle t.o.m jag tycka det var kul att laga mat varje dag! Roligt var det åxå att gå runt och tjuvsmaka på de andras såser, tillbehör och efterrätter. Kockarna satt med och provsmakade av alla rätter och utsåg sedan det vinnande laget. Inte vi, men vi kom god tvåa! 🙂

Här syns utsikten från Vitberget. Man har hela stan nedanför sina fötter.

img_2888